- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Evropska unija se otvoreno pretvara u privezak NATO-a

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Priključivanje Ukrajine sadašnjoj Evropskoj uniji navodi na mnoga pitanja, ali to je, pre svega, odluka same Evropske unije, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Rusija nema nikakav odnos prema Evropskoj uniji. Naravno, pravac u kojem se EU razvija navodi nas na oprez. Kao prvo, ona jasno formira vojni činilac. Kao drugo, ona se otvoreno pretvara u privezak Severnoatlantske alijanse“, rekao je Rudenko novinarima na marginama konferencije kluba „Valdaj“.
Rudenko je, takođe, upozorio na to da Evropska unija slanjem nove vojne pomoći Ukrajini, u iznosu od 500 miliona evra, odlaže rešavanje sukoba.
„Izdvajanje novca ili neposredno isporučivanje naoružanja odlažu rešavanje ovog sukoba. O tome je naše rukovodstvo u više navrata govorilo“, rekao je Rudenko.
Diplomata je dodao da u ovom trenutku Rusija i Ukrajina ne pregovaraju, jer je Kijev praktično istupio iz tog procesa.
„Pregovori nisu u toku. Ukrajina je praktično izašla iz pregovaračkog procesa. Ne vode se ni u jednom vidu“, rekao je Rudenko i dodao da Kijev nije odgovorio na ruski nacrt sporazuma.

Okretanje ka Istoku

Rudenko je istakao da bez obzira na sve rizike i probleme Rusija ima svoje mogućnosti, među kojima je i okretanje ka Istoku.
„Imamo mogućnost da se okrenemo ka Istoku, da napravimo kardinalni preokret ka perspektivnim tržištima. Ovde imamo velike šanse za saradnju s Kinom, za stvaranje zajedničkih projekata i učešće u uzajamno korisnim procesima. Zbog toga, kako mi se čini, iz svakog problema može se izvući i određena korist i mislim da ćemo krenuti tim putem“, rekao je Rudenko.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
RUSIJA
Lavrov: Vašington i London „vode“ pregovarače Kijeva s Moskvom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala