- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Vašington i London „vode“ pregovarače Kijeva s Moskvom

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Vašington, a posebno London, vode ukrajinsku pregovaračku grupu kada je reč o ruskoj specijalnoj operaciji, regulišući njenu „slobodu manevrisanja“. O tome Rusija dobija informacije preko raznih kanala, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To je očigledno bio signal da ukrajinska samostalnost, koja se možda ispoljila u predavanju prihvatljivih principa (na pregovorima u Turskoj) zarad postizanja dogovora, nije bila podržana na Zapadu. I mi preko raznih kanala dobijamo informacije da Vašington, a posebno London, vode ukrajinske pregovarače i regulišu njihovu slobodu manevrisanja“, rekao je Lavrov.
Prema njegovoj oceni, Ukrajina je za Zapad „potrošni materijal“ u ratu s Rusijom.
„Ukrajina nikome nije potrebna. Ukrajina je 'potrošni materijal' u totalnom hibridnom ratu protiv Ruske Federacije. Sada u to niko ne sumnja. To je javno rečeno. Žozep Borelj, glavni diplomata Evropske unije, govori javno da u tom ratu pobeda mora biti postignuta na bojnom polju. Englezi, Amerikanci, predsednici, premijeri, ministri govore da nemaju pravo da dozvole Rusiji da pobedi, da Rusija mora da bude poražena“, rekao je Lavrov na prosvetiteljskom maratonu Ruskog društva „Znanje“.
„Oni su objavili rat, ali to nije rat Ukrajine i Rusije, nego Zapada i Rusije. A Ukrajina je postala... pa, već postoji poznati izraz da je 'Zapad spreman da ratuje do poslednjeg Ukrajinca – vrlo prikladno“, zaključio je ministar.
Pregovore Kijeva s Moskvom Vašington i London žele da otegnu, računajući da će Rusiji naneti štetu i da će je iznuriti.
„Oni žele da otegnu sukob, i što duže on bude trajao to će, kako im se čini, biti veća šteta naneta ruskim vojnicima i samoj Ruskoj Federaciji“, rekao je Lavrov i dodao da, prema podacima Moskve, Zapad nije spreman da Ukrajini pruži garancije bezbednosti.

Kina i Indija neće pristati na ulogu poslušnih statista

Ruski ministar je, takođe, ocenio da se Kina, Indija i druge velike države neće miriti s ulogom poslušnih statista koju im dodeljuje Zapad.
„Tendencija je da se učvrsti višepolarnost, pošto se objektivno pojavljuju ili su se već pojavili novi centri ekonomskog rasta i finansijske moći, a s tim, razume se, dolazi i politčki uticaj – Kina, Indija, Brazil, Južnoafrička Republika, to su zemlje BRIKS-a. To je format u kojem je Zapad prinuđen da razgovara s novim centrima svetskog rasta“, rekao je Lavrov.
Ministar je istakao da „će život sam urediti stvari i da će svet biti višepolarni, a velike zemlje koje drže do sebe neće se miriti s ulogom koju hoće da im dodeli Zapad – „ulogom poslušnih statista“.
Ruska vojna tehnika kod Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinski neonacisti želeli da dignu most u Sumiju i optuže rusku vojsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala