- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Nuklearni štit će pomoći u smirivanju onih koji bi da gurnu Rusiju u treći svetski rat

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev
Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Nuklearni štit obezbeđuje nezavisnost Rusije i pomaže u smirivanju onih koji pokušavaju da našu zemlju gurnu u treći svetski rat, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev. On je još dodao da Rusija neće dopustiti treći svetski rat, ali u slučaju napada na zemlju, daće veoma moćan odgovor.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je u utorak u Sarovu, gde se nalazi Ruski federalni nuklearni centar, održao sastanak o perspektivama razvoja Nacionalnog centra za fiziku i matematiku (NCFM).

„Nalazimo se u Sarovu, gde se preko 75 godina radi na razvoju našeg domaćeg nuklearnog potencijala, nuklearnog oružja, vrše se istraživanja koja su usmerena na usavršavanje naših mogućnosti, obezbeđenje efikasnosti. I, naravno, treba pomenuti istorijsku zaslugu onih, koji su ovde radili, a zahvaljujući kojima je bio stvoren nuklearni štit za Rusiju i naše saveznike, koji omogućava našu nezavisnost tokom mnogo godina. I, čak pomaže u smirivanju onih koji pokušavaju da gurnu našu zemlju u treći svetski rat“, istakao je Medvedev.

On je takođe naglasio da Rusija neće dopustiti treći svetski rat, ali da će u slučaju napada na zemlju dati veoma moćan odgovor.
„Arsenal modernog, pouzdanog i efikasnog naoružanja i danas smiruje ambicije onih koji bi da svojim i tuđim snagama započnu treći svetski rat. Nećemo dopustiti takvu situaciju. Ali, prinuđeni smo da stalno podsećamo da smo u slučaju napada na našu zemlju sposobni da damo momentalan i veoma moćan odgovor. Odbićemo svaku agresiju koja je pretnja našoj državi“, istakao je Medvedev.
On je naglasio da, nažalost, slični ispadi danas nisu retki i od strane onih država koje su zauzele otvoreno neprijateljski stav prema našoj zemlji i onih koji primenjuju rusofobnu retoriku“.
Medvedev je takođe ocenio da Rusija ima čime da se suprotstavi spoljnom pritisku i da su projekti koji se realizuju u Saratovu primer toga. On je takođe dodao da je Moskvi jasno da mora da odgovori na izazove sa kojima je suočena i da koriguje svoje planove.
„U ovom slučaju moramo se setiti naših mogućnosti, koje su bile ovde stvorene. A, najvažnije je da naši protivnici to ne zaborave“, zaključio je ruski zvaničnik.
Nacionalni centar za fiziku i matematiku (NCFM) formiran je po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina.
Raketna proba krstareće rakete Burevesnik - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Ko je kontraobaveštajac koji je sačuvao ruski „nuklearni štit“
Lansiranje interkontinentalne balističke rakete - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2021
Američki časopis: Rusija ima najviše taktičkog nuklearnog oružja na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala