- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Za i protiv: Ostaje li Bugi uz Jokića?

© AP Photo / David ZalubowskiDeMarkus Kazins
DeMarkus Kazins - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Denver Nagetsi pokazali su jako interesovanje da produže saradnju sa Demarkusom Bugijem Kazinsom, prenosi novinar Harison Vajnd. Snažni centar će razmotriti ostale ponude i u odnosu na njih doneti konačnu odluku. Koji razlozi „za“, a koji „protiv“ ostanka Kazinsa u ekipi koju predvodi MVP Nikola Jokić?
Kazins je u sezoni 2021/2022 odigrao 31 meč u regularnom delu i pet utakmica u plej-ofu. Prosečno je u ligaškom delu sezone postizao 8,9 poena, a u plej-ofu 10,6 i to sa manjom minutažom u odnosu na prvi 31 meč. Pored toga dodavao je 5,5 skokova i 1,7 asistencija.
Visoki košarkaš je stigao kod Jokića u tim posle kratkog mandata u Milvokiju. Prvo je potpisao ugovor na 10 dana, da bi kompletan ugovor dobio 25. februara.
Nagetsi imaju najveći problem u tome kada neumorni NikolaJokić ipak mora da izađe malo iz igre, a kada je Bugi stigao u tim ti periodi su postali daleko manje bolni po Nagetse.
Iako Kazins zna nekada da napravi loš faul, ili ima loš odnos sa sudijama, opet doprinosi Denveru sa klupe. Igra na sličan način kao Jokić, ali naravno ne tako kvalitetno. Zato Nagetsi ne moraju da menjaju stil igre i strategiju previše. Znao je i da blesne kao što je to učinio protiv Hjustona 4. marta kada je ubacio 31 poen i tome dodao devet skokova i četiri asistencije za 23 minuta.
Uprkos nekim tehničkim greškama, Kazins po opštem mišljenju dobro ispunjava ulogu rezervnog centra, nije poremetio hemiju Denvera i mogao bi da dobije novi ugovor, iako mu cifre nisu Bog zna kako impresivne.
Njemu ugovor ističe na kraju sezone i budućnost je neizvesna...
Vladimir Micov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Micov za Sputnjik posle odlučujuće trojke: Napad iz knjige, onakav šut se ne vežba!
Detalj sa utakmice Klivlend Bruklin - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
NBA zvezdi pao mrak na oči zbog igrice – pretio bivšoj supruzi da će je ubiti pred decom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala