- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pokušaji isključenja Rusije iz međunarodne saradnje pogoršavaju globalnu krizu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Pokušaji da se Rusija ekonomski, finansijski i logistički otrgne od višegodišnjih uspostavljenih kanala međunarodne saradnje samo pogoršavaju ekonomsku i prehrambenu krizu, upozorilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova povodom izjave koju su usvojili ministri spoljnih poslova zemalja „Velike sedmorke“ (G7).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministarstvo je skrenulo pažnju na izjavu zemalja G7 u kojem su, između ostalog, sadržane optužbe na račun Moskve za „jednostrane aktivnosti podrivanja poljoprivrednog potencijala Ukrajine i pogoršanje stanja globalne prehrambene bezbednosti“.
„Takvi pokušaji vode ka fragmentaciji svetske trgovine i ometaju oporavak globalne ekonomije koja već trpi zbog neprestanih talasa virusa korona, rasprostranjene inflacije, pooštravanja monetarne politike razvijenih zemalja. Dalje pokretanje antiruske sankcione histerije ni pod kojim okolnostima neće biti stabilizujući ili stimulativni faktor za svetsku ekonomiju“, navodi se u saopštenju MIP-a.
Ruski spoljnopolitički resor tvrdi da zemlje G7 protivreče same sebi u pomenutoj izjavi.
„S jedne strane, one licemerno tvrde da sankcije protiv Rusije ne pogađaju izvoz osnovnih životnih namirnica u zemlje u razvoju. S druge strane, ističe se da će Zapad nastaviti da pojačava sankcioni pritisak sa ciljem da izoluje Rusiju od međunarodnog finansijskog sistema i globalnih institucija. Posebno treba obratiti pažnju na to da su upravo jednostrani postupci zapadnih zemalja, pre svega G7, pogoršali problem prekida logističkih i finansijskih lanaca isporuka hrane na svetska tržišta“, preciziralo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Gasovod Gazela kojim se ruski gas isporučuje u EU - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
G7: Napredak u oslobađanju od ruskih energenata moguć do kraja godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala