- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković diplomatskim odgovorom vešto izbegao da upadne u zamku

© AFP 2023 / ANDREAS SOLARONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
Pratite nas
Nakon što je pokorio Rim i osvojio 38. Masters titulu Novaka Đokovića su na konferenciji za medije pitali da li razmišlja da bojkotuje Vimbldon, zbog toga što je zabranjeno učešće Rusima i Belorusima. Ipak, srpski i svetski broj jedan je diplomatskim odgovorom vešto izbegao da upadne u zamku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković poznat je kao neko bez dlake na jeziku. Ne voli da se dodvorava nikome, već otvoreno kaže ono što misli.
Tako je među prvima podigao glas zbog skandalozne odluke Britanaca da se ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama onemogući učešće na trećem Grend slemu u sezoni.
A dok Rus Danil Medvedev i dalje veruje da bi nekim čudom moglo da dođe do promene, Novaka su u „večnom gradu“ pitali da li razmatra opciju da se ne pojavi na terenima Ol Ingland Klaba.

„Sportisti su tu da se bave sportom. Ako ih izbacimo iz sporta samo zbog toga što dolaze iz neke zemlje, onda je to loše. Bojkotovanje Vimbldona je preagresivan čin. Postoji nekoliko boljih rešenje i verujem da možemo na to da usmerimo sve snage. Nakon razgovora sa igračima koji su uključeni u pregovore sa Vimbldonon, deluje da nema mnogo prostora za promene“, izjavio je srpski as.

Đoković je zatim nastavio razgovor sa novinarima u pomirljivom tonu, nije želeo da dozvoli da priča ode u pogrešnom pravcu.
„U životu se trudim da poštujem svačije mišljenje. Evo na primer da pokažete tenisku lopticu, neće sto ljudi reći da je žuta. Biće i onih koji će reći da je zelena. Ako mi neko kaže da je zelena, neću se posvađati sa tom osobom“, poručio je Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Novak je poslednji postao deo elitnog društva, ali njegova hiljadarka ima najveću težinu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Novak je izbrojao 370. nedelju – nastavlja hod ka večnosti
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Đoković je šampion u ljudskosti: „Ne treba da budeš toliko skroman“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala