- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je šampion u ljudskosti: „Ne treba da budeš toliko skroman“

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, osvojio je 38. Masters titulu u karijeri, a ponovo je pokazao da je šampion i van terena jer je uputio izrazito lepe reči Stefanosu Cicipasu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković sigurno je očekivao jači otpor grčkog tenisera, ali Cicipas jednostavno ništa nije mogao protiv atomskog tenisa najboljeg na svetu.
Ipak, to nije umanjilo poštovanje koje Đoković ima prema Stefanosu pa je po završetku meča, na ceremoniji nahvalio Grka.
„Čestitam tebi i tvom timu na sjajnoj nedelji, nisi imao sreće, želeo si titulu i zato si jedan od najboljih na svetu, uvek želiš trofej. Skroman si momak, ali ne treba da budeš toliko skroman. Siguran sam da ćeš u budućnosti osvojiti mnogo trofeja, jedan si od lidera u ovom sportu“, istakao je Đoković.
Kao i uvek prvi reket sveta bio je zahvalan svom timu i porodici na savetima.
„Hvala mojoj porodici, mom timu, hvala momci. Bili ste uvek uz mene, strpljivi ste i strastveni na mom putu. Pomogli ste mi da ostanem motivisan, da igram, da budem na svom nivou. Hoću da se zahvalim organizatorima od skupljača loptica, sponzora, svima koji su deo ovoga. Dočekujete nas sa osmehom uvek. Hvala vam“, rekao je Novak.
Srpski as je izuzetno voljen u istorijskom Rimu gde je uvek dočekan velikim aplauzom.
„Rimu, Italiji, želim da kažem da je ovaj grad poseban za mene. Doneo mi je mnogo sreće i radosti i pozitivnih osećanja kada mi nije bilo lako, kada sam se mučio sa formom. Dali ste mi energiju, podršku, ostvarivao sam dobre rezultate ovde i hvala vam na tome“, završio je Novak pobednički govor.
Novak Đoković finale Rima - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Gladijator Novak je šampion Rima – prva titula u sezoni i 38. Masters u karijeri
Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Poljska ima novu kraljicu tenisa
Norveški teniser Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Novak ga pobedio, a on napravio šampionski gest – „Drago mi je da sam deo istorije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala