- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Slucki: „Evrovizija“ je instrument promovisanja dvostrukih evropskih standarda

© AP Photo / Luca BrunoUkrajinski bend Kaluš, pobednik Pesme Evrovizije 2022.
Ukrajinski bend Kaluš, pobednik Pesme Evrovizije 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
„Evrovizija“ je sredstvo za promovisanje dvostrukih standarda, a ne kulturnih vrednosti, jer pobedu Ukrajine nisu sprečila čak ni gruba kršenja pravila, izjavio je Leonid Slucki, šef komiteta za međunarodne poslove Državne drume Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„'Evrovizija' je bila i ostala instrument promovisanja svih onih dvostrukih evropskih standara i jednostranih pristupa, a ne nikako ‘kulturnih vrednosti’“, napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

On je dodao da pobedu ukrajinske grupe „Kaluš orkestra“ nisu sprečila čak ni gruba kršenja pravila takmičenja, kao što su politički slogani sa scene, koje su organizatori nazvali humanitarnim gestom.
„Takozvanu ‘pobedu’ nije omelo čak ni direktno grubo kršenje pravila takmičenja, kao što su apeli ukrajinske grupe sa scene: ‘Pomozite Marijupolju, pomozite Azovstalju’, jer su politički demarši na takmičenju strogo zabranjeni“, objasnio je on.
Prema rečima Sluckog, on ne žali što Rusija nije učestvovala na takmičenju.
Pobednik muzičkog takmičenja „Evrovizija 2022“, koje je završeno u nedelju uveče u italijanskom Torinu, bio je ukrajinski bend „Kaluš orkestra“ sa pesmom „Stefanija“. Prema ukupnim rezultatima glasanja publike i žirija, predstavnici Ukrajine dobili su 631 poen, postavši pobednici sa velikom razlikom od sledećeg takmičara – Velike Britanije, koja je dobila 466 glasova.
Ukrajina pobednik Evrovizije - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SVET
Ukrajina pobednik Evrovizije, Konstrakta na petom mestu
Ukrajinski bend Kaluš, pobednik Pesme Evrovizije 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SVET
Pobeda Ukrajine na Evrosongu: NATO čestita, poznati voditelj tvrdi - to je nameštena politička farsa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala