- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pobeda Ukrajine na Evrosongu: NATO čestita, poznati voditelj tvrdi - to je nameštena politička farsa

© AP Photo / Luca BrunoUkrajinski bend Kaluš, pobednik Pesme Evrovizije 2022.
Ukrajinski bend Kaluš, pobednik Pesme Evrovizije 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Zamenik šefa Severnoatlantske vojne alijanse Mirčea Đoana čestitao je Ukrajini pobedu na takmičenju za Pesmu Evrovizije prilikom okupljanja ministara spoljnih poslova zemalja NATO.
„Želim da čestitam Ukrajini na pobedi na Evroviziji. Videli smo ogromnu podršku javnosti iz Evrope i Australije zbog hrabrosti. Naravno, i pesma je lepa“, kazao je Đoana.
Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije predsedava ministarskim sastankom NATO jer je generalni sekretar Jens Stoltenberg pozitivan na kovid.
Međutim, jedan od najzpoznatijih britanskih TV voditelja Pirs Morgan nazvao je Evroviziju „nameštenom farsom“, nakon pobede Ukrajine.
Pirs je kritikovao takmičenje, rekavši da je „politički motivisano“ i rekao da bi Ukrajinci mogli da pošalju i pse-tragače za pronalaženje bombi da zalaju himnu, i opet bi pobedili, preneo je britanski „Ekspres“.
On je na Tviteru, pred osam miliona pratilaca, nazvao muzički događaj „nameštenom farsom“.
„Svetski najapsurdnije, najbesmislenije, politički motivisano „takmičenje“ prevazišlo je samo sebe. Ukrajina je na takmičenje mogla da pošalje herojske pse-tragače za prolanaženje bombi, da zalaju nacionalnu himnu, i opet bi pobedili", naveo je Morgan.
On je dodao da je srećan zbog Ukrajine, ali je i naglasio da treba prestati da se Evrovizija zove takmičenje, jer, ponovio je, u pitanju je farsa.
Morgan, bivši voditelj najgledanijeg jutarnjeg programa u Britaniji „Gud morning Britain“ dospeo je u svetsku žižu javnosti kada je javno iskritikovao princa Harija i Megan Markl, nakon čega je dao otkaz, pre tačno godinu dana, prenosi Tanjug.
Ukrajina pobednik Evrovizije - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SVET
Ukrajina pobednik Evrovizije, Konstrakta na petom mestu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala