- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Još ćemo se mi vratiti "Severnom toku 2"

© Foto : Press-služba Eugal / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2"
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Projektu "Severni tok 2" ćemo se vremenom vratiti, cevovod je napravljen i napunjen tehničkim gasom, izjavio je ambasador Rusije u nemačkoj Sergej Nečajev u programu "Solovjov lajv".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Projekat je spreman i može u svakom trenutku da bude pušten. Ipak, istakao je diplomata, "postoji političko naređenje da se ne koristi za gas iz Rusije".
"Gde to vodi? Mislim da će to dovesti do dodatnog povećanja cena goriva i osnovnih proizvoda, uključujući hranu“, upozorio je Nečajev.
"Nadam se, doći će vreme i mi ćemo se vratiti tom projektu", dodao je Nečajev, podsetivši da su za realizaciju ovog projekta potrošena velika sredstva, uključujući i međunarodnih konzorcijuma.
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ je u potpunosti završena 10. septembra 2021. godine. Nemačka je, nakon što je Rusija priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike, zaustavila sertifikaciju gasovoda „Severni tok 2“. Ministar inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je ranije izjavila da je projekat faktički zamrznut.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala