- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svi putevi vodili ka pravoslavnom finalu u Rimu

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Stefanos Cicipas na Rolan Garosu
Novak Đoković i Stefanos Cicipas na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser planete , boriće se od 16 časova u „večnom gradu“ Rimu za titulu na turniru Masters serije 1000. Protivnik u finalu biće mu Grk Stefanos Cicipas, što znači da ćemo gledati pravoslavni obračun u borbi za trofej, ali i hvatanje pravog zaleta za Rolan Garos.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Petostruki šampion Rima već je ove sedmice savladao Aslana Karaceva, Stena Vavrinku, Feliks Ože-Alijasima i Kaspera Ruda, a sada ćemo gledati reprizu finala Rolan Garosa od prošle godine.
Kaže se obično da „svi putevi vode u Rim“, a ovoga puta su vodili ka sudaru Đokovića i Cicipasa u pravoslavnoj borbi za titulu.
Nole je u Rimu upisao jubilarnu 1000. pobedu, a ovo će mu biti četvrto uzastopno finale turnira u glavnom gradu Italije na kom voli da igra.
Juri srpski teniser 38. Masters titulu u karijeri čime bi samo „podebljao“ rekord.
Poslednji duel Novaka i Cicipasa dogodio se u finalu Rolan Garosa kada je srpski teniser uspeo da se vrati od 0:2 do 3:2. Nole vodi protiv Cicipasasa 6:2 u pobedama, a zanimljivo je da je na šljaci rezultat 4:0 za Novaka, iako je Grk jako opasan na ovoj podlozi.
Srpski teniser želi titulu, a očigledno je da je podigao nivo igre na zadovoljavajući nivo. Kako vreme prolazi igra sve bolje na šljaci. Prvo je rano eliminisan u Monte Karlu, potom je stigao do finala Beograda, a zatim poražen u polufinalu Madrida. U Rimu nije protivnicima prepustio nijedan set.
Zanimnjivo je da je ovo prvo finale Rima u Cicipasovoj karijeri.
„Ovo je jedan od turnira koji sadrži mnogo istorije u sebi. Stadioni su prelepi. Mnogo je istorije i jako sam ponosan što ću učestvovati u ovakvom istorijskom događaju“,rekao je Cicipas.
Novak je svakako spreman za novi obračun protiv Cicipasa.
„Još jedno finale protiv Cicipasa na jednom od najvećih turnira koje imamo. On je definitivno u dobroj formi. Poslednjih godina je jeda od dvojice, trojice najboljih igrača na šljaci na svetu. Generalno, jedan od dvojice, trojice najboljih na svetu. Ali, posebno se to odnosi na šljaku, osvojio je Monte Karlo, uvek stiže do završnia najvećih turnira na ovoj podlozi. Mogu da očekujem veliku borbu, ali - spreman sam“, rekao je Đoković.
Kada se uporedi Đokovićeva forma sa turnira u Beogradu, gde je često gubio setove, i ova trenutna, razlika je velika. Deluje da se Nole u svom gradu mučio i fizički, ali da je to sada, srećom, iza njega.
Sve to govori da bismo Novaka mogli da gledamo u pravom izdanju. I danas, ali i, još važnije, na predstojećem Rolan Garosu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Neverovatni Đoković pobedio 1000. put u karijeri – Novakova istorija u „večnom gradu“
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Nadal u bolovima ide u Pariz, da li je to šansa za Novaka ili će ga sprečiti „špansko čudo“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala