- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal u bolovima ide u Pariz, da li je to šansa za Novaka ili će ga sprečiti „špansko čudo“?

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, igra polufinale Mastersa u Rimu što će biti odlična priprema i test pred Rolan Garos. Srpski as podigao je formu, ali pitanje je ko će mu biti najveći rival na pariskoj šljaci? Zbog bola koji oseća Rafael Nadal, veruje se da bi najviše mogao da zapreti Karlos Alkaras, ali zahuktao se i Stefanos Cicipas.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kada je izašao na teren u Dubaiju bilo je jasno da će Novaku Đokoviću biti potrebno vreme kako bi zaigrao najbolji tenis. Ispao je posle trećeg meča, a onda je usledila i rana eliminacija u Monte Karlu.
Ipak, tračak nade viđen je u Beogradu gde je Novak poražen u finalu, ali je do tog meča igrao duge duele i pokazao da se po pitanju njegove fizičke snage ništa nije promenilo.
Nada se pretvorila u činjenicu u polufinalu Mastersa u Madridu gde je Novak odigrao maratonsko polufinale protiv Karlosa Alkarasa i uprkos porazu pokazao da je na odličnom putu da se u potpunosti vrati u formu.
Đoković je sve bolji i u Rimu što je odličan znak pred Rolan Garos, prvi Grend slem koji će Novak igrati ove sezone.
Međutim, na pariskoj šljaci neće sve zavisiti samo od Novakove forme jer će sa druge strane mreže imati opake rivale, najpre Rafaela Nadala.
Brojke i statistika kažu da je Španac Đokovićev najveći rival, ali veliko je pitanje hoće li Rafa to biti i na Rolan Garosu.
Nadal je stigao u „večni grad“ kako bi odbranio trofej, međutim eliminisan je u osmini finala od Denisa Šapovalova, a kada je napuštao teren nije bilo ravnodušnih jer je Rafino lice govorilo da trpi velike bolove.
„Kralj šljake“ uspeo je da se oporavi od preloma rebra, ali Miler-Vajsova bolest ga jednostavno ne ostavlja na miru.
Nadal boluje od 2003. godine i medicinsko je čudo što se uopšte bavi sportom, a pogotovo što to čini na tako visokom nivou.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SPORT
Otkrivamo – Nadal je ispisao istoriju medicine: „Operacija se radi u ekstremnim situacijama“
Slavni Španac nikada ne zna u kom trenutku može da ga zaboli stopalo, a u skorije vreme boli sve češće.
Najpre je posle poraza od Karlosa Alkarasa u Madridu otkrio da je stopalo bilo problem, da bi i bez njegovog objašnjenja jasno bilo da se isti problem dogodio u Rimu.
Posle eliminacije Rafa je naglasio da će na Rolan Garos povesti doktora, ali i da trenutno razmišlja samo o tome kako da odagna bol dok deluje da je pariska šljaka trenutno u drugom planu.
„Prvo što mi je potrebno je da konačno počne da treniram bez bola. Istina je da ću tokom Rolan Garosa sa sobom imati doktora. To nekada zna da pomogne jer nikad ne znate šta može da se desi. I kada je dobro i kada je loše, trudim se da razmišljam pozitivno“, istakao je Nadal.
S obzirom na to da se pretpostavlja da Nadal neće moći da bude na visini zadatka, Španija ima još jedno oružje, a ono se zove Karlos Alkaras.
Momak od 19 godina nakon što je savladao Nadala u četvrtfinalu, eliminisao je i Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Madridu, da bi stigao i do trofeja posle pobede nad Sašom Zverev.
Alkaras je u opasnom naletu, igra neverovatan tenis i gotovo da leti po terenu. Iskustvo kao da mu ne manjka i samo se čeka trenutak kad će podići Grend slem trofej, a nije tajna da mladi Španac cilja Rolan Garos.
Međutim, furiozni Alkaras nije jedina pretnja jer deluje da Stefanos Cicipas igra sve bolje.
Grk je upisao 31. pobedu u sezoni i po prvi put u karijeri plasirao se u finale Rima. U Monte Karlu je došao do titule i uhvatio zalet na šljaci.
Kada bi se gledali međusobni dueli Novaka i Stefanosa na Rolan Garosu, srpski as je u prednosti jer je u prethodne dve sezone savladao Grka najpre u polufinalu, a onda i u finalu.
Ipak, iako je Novak na kraju slavio prošle godine bio je u zaostatku od dva seta, pa je morao da preokrene meč na kom je Cicipas imao velikih dva nula.
Pred parisku šljaku glavni favoriti koji taj epitet nameću odličnim tenisom su Novak Đoković koji se u stilu Gladijatora vraća, Rafael Nadal, ranjeni lav, ali i „kralj šljake“, Karlos Alkaras, „čudo od deteta“ i Stefanos Cicipas, „neotpisivi povratnik“.
Titula je jedna, ko joj je najbliži?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Neverovatni Đoković pobedio 1000. put u karijeri – Novakova istorija u „večnom gradu“
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Cicipas u finalu Rima – preokrenuo i osvetio se Nemcu
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Kako će Novak protiv svog odraza u ogledalu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala