- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kadirov pozvao Erdogana da ne dozvoli da ga zavaraju ubice i bezbožnici iz „Azova“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMetalurški kombinat "Azovstalj" u Marijupolju
Metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se turskim vlastima uz podsećanje da se u metalurškom kombinatu „Azovstalj“ u Marijupolju nalaze zločinci umešani u brutalna ubistva civila u Donbasu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U administraciji turskog predsednika Redžepa Erdogana saopštili su da su spremni da evakuišu naciste puka ‘Azov’ zarobljene u podrumima ‘Azovstalja’. Uz svo poštovanje prema lideru te muslimanske države, želim da podsetim da je puk ‘Azov’ fašističko-nacistička zločinačka oružana formacija koja je umešana u brojna zverstva i ubistva civilnog stanovništva Donbasa“, napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.
On je naglasio da u podrumima „Azovstalja“ „fašistički zločinci drže civile, koristeći ih kao živi štit“, a „poznati su u Ukrajini i inostranstvu po svojim redovnim izjavama koje vređaju islamske vrednosti“.
„Ako je muslimane Rusije rastužila vest da je Turska, muslimanska zemlja, pomogla Ukrajini isporukama dronova ‘Bajraktar’, onda zamislite koliko bi kritički shvatili poruku da je Turska spremna da evakuiše vatrene protivnike i klevetnike islama?“, napisao je čečenski lider.
Obraćajući se lično Erdoganu, Kadirov je podsetio da su „Azovci ubice i bezbožnici, koje sada žele da predstave kao nevine žrtve ruske agresije“.
„Ne dozvolite da vas zavaraju zločinci koji uz vašu pomoć žele da izbegnu suđenje i zasluženu kaznu“, dodao je Kadirov.
Ranije je portparol i glavni savetnik predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio da je Turska spremna da morskim putem evakuiše ranjene ukrajinske neonaciste i civile iz „Azovstalja“.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Azov - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Šta su sve „Azovci“ radili u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala