- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ako Rusija prestane da isporučuje gas Nemačkoj - biće katastrofa

© Sputnik / StringerVentil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini
Ventil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Posledice obustave isporuka ruskog gasa Nemačkoj trenutno bi bile katastrofalne po nemačku privredu, izjavio je direktor Industrijske unije Nemačke (BDI) Zigfrid Rusvurm u intervjuu za list „Bild am Zontag“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Posledice obustavljanja isporuka ruskog gasa bi u ovom momentu bile katastrofalne. Moramo imati u vidu da se u nedostatku ovakvih količina gas više ne bi isporučivao do krajnjih krakova našeg gasovodnog sistema“, istakao je Rusvurm.
Kako je naglasio, brojne kompanije bi u ovom slučaju u potpunosti bile odsečene od isporuka gasa. U mnogim slučajevima, upozorio je direktor industrijske unije, kompanije koje budu pogođene ovim, biće prinuđene da obustave proizvodnju, a neke je, verovatno, nikada više neće pokrenuti.
U Nemačkoj strahuju da će zbog sankcija Moskvi i isporuka oružja Ukrajini od strane Nemačke, Rusija prestati da isporučuje gas Berlinu. Ruska vlada je u sredu odobrila spisak od 31 kompanije koje su sadašnje ili bivše filijale „Gasproma“, na koje se primenjuju posebne ekonomske mere. Među njima su „Gasprom Germanija GmbH“ i „Gasprom marketing & trejding Ltd“, kao i operater poljskog dela gasovoda „Jamal-Evropa“.
Desetog maja kompanija „Operator GTS Ukrajine“ objavila je da od 11. maja obustavlja tranzit gasa u Evropu preko stanice „Sohranovka“ zbog okolnosti više sile: navodno, kompanija ne može da kontroliše pogranične kompresorne stanice Novopskov u Luganskoj oblasti.
„Gasprom“ je sa svoje strane saopštio da ne vidi nikakve prepreke za nastavak tranzita preko stanice „Sohranovka“. Prema rečima portparola kompanije Sergeja Kuprijanova, „Gasprom“ u potpunosti ispunjava sve svoje obaveze prema evropskim potrošačima i isporučuje gas za tranzit preko Ukrajine u skladu sa ugovorom.
Spaska kula moskovskog Kremlja i hram Vasilija Blaženog  - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Kremlj: Rusija nije dobila objašnjenje od Kijeva za obustavu tranzita gasa
Gasna kompresorska stanica Minska - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
RUSIJA
Berlin: Ne možemo da prezimimo ako nam Moskva ukine isporuke gasa
Logo kompanije Gasprom Germanija - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SVET
Nemačke filijale „Gasproma“ prestale da dobijaju gas iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala