- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ne po cenu bankrota SAD“: Američki senator objasnio zašto je blokirao pomoć Kijevu

© AP Photo / Julio CortezKongres SAD
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Republikanski senator iz Kentakija Rend Pol, koji je blokirao nacrt zakona o izdvajanju 40 milijardi dolara pomoći Kijevu, izjavio je da želi Ukrajini uspeh, ali ne po cenu bankrota Sjedinjenih Američkih Država.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zaista saosećam sa Ukrajinom i želim da uspe, ali ne želim da se to desi po cenu bankrota naše zemlje“, rekao je Pol u intervjuu za radio VMAL DC.
Ranije je kazao da SAD ne mogu spasavati Ukrajinu, dovodeći u opasnost svoju ekonomiju. Senator je istakao da Kongres pažljivo treba da proračuna troškove koje će imati trezor ako inicijativa bude usvojena.
Nakon što je glasanje za nacrt zakona o pomoći Kijevu blokirano u ubrzanom formatu, za šta je dovoljan samo jedan glas protiv, sada će članovi Gornjeg doma parlamenta da razmatraju dokument u uobičajenom formatu. Predstavnički dom usvojio je predlog zakona još početkom sedmice.
Krajem aprila američki predsednik Džo Bajden zatražio je od Kongresa da izdvoji 33 milijarde za pomoć Kijevu, ali je kasnije ta suma uvećana na 40 milijardi dolara.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
„Ni centa Zelenskom!“ – još jedan američki kongresmen protiv naoružavanja Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala