- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Završen protest u Kragujevcu, radnici „Fijata“ u ponedeljak u Vladi /foto/

Pratite nas
Protest radnika „Fijata“ u Kragujevcu koji su nezadovoljni ponudom menadžmenta u vezi sa prestankom rada fabrike do proizvodnje novog modela, završen je nakon sastanka sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem na kome je dogovoren zajednički sastanak sa predstavnicima ministarstva rada i privrede za ponedeljak u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Radnicima su posle sastanka saopštili da imaju dva zahteva - da ostanu da rade i da im se obezbede plate do početka proizvodnje novog modela ili da im se obezbede dostojanstvene otpremnine za one koji žele da odu.
Kako su rekli, ponuda menadžmenta fabrike podrazumeva odlazak na rad u inostranstvo do početka proizvodnje novog modela ili odlazak na biro za zapošljavanje uz otpremninu.
Gradonačelnik Dašić pozvao je okupljene radnike da budu strpljivi i poručio im da ne postoji razlog za strah od zatvaranja fabrike.
„Svima je u interesu ovde u Kragujevcu da „Fijat“ radi. Nema govora o zatvaranju fabrike, molim vas za strpljenje“, poručio je Dašić koji je nakon toga sa predstavnicima zaposlenih održao sastanak u Gradskoj upravi.
Sastanak s gradonačelnikom bio je zatvoren za javnost, a po završetku saopšteno je da u ponedeljak radnici sa gradonačelnikom idu u Beograd, u Ministarstvo rada.
„Nas ne zanima šta predsednici svih sindikata pregovaraju u naše ime, jer smatramo da oni zastupaju interes poslodavca, a ne nas radnika“, rekao je nakon sastanka sa gradonačelnikom Igor Anđić, zamenik predsednika sindikata „Nezavisnost“ u „Fijatu“ i dodao da zaposleni imaju samo dva zahteva.
„Jedan je da se radnicima koji žele da ostanu da rade obezbede plate do početka proizvodnje novog modela. Drugi je da se obezbede dostojanstvene otpremnine za one koji žele da odu. Najveći broj ljudi ne želi da ide da radi u inostranstvu“, rekao je Anđić posle sastanka.
Dašić je rekao je da je došlo do panike među zaposlenima zbog niza neproverenih informacija i da prema informacijama koje on ima apsolutno neće biti otpuštanja radnika, koji ne žele u inostranstvo.
„Ne postoji mogućnost da se tako nešto desi, na kraju krajeva ne bi Vlada Srbije to dozvolila, a ni grad Kragujevac. Nije ideja da se „Fijat“ zatvori, naprotiv, ideja je da se pređe na novi model. Problem nedostatka komunikacije u fabrici očigledno postoji, o tome ćemo razgovarati u ponedeljak“, rekao je on, preneo je Tanjug.
Fabrika Fijat u Kragujevcu  - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
EKONOMIJA
Posao koji bi značio spas: Hoće li se prvi veliki efekti neutralnosti Srbije osetiti u Kragujevcu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala