- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stranka „Demokratska Bugarska“: Nacionalizovati imovinu „Lukoila“

CC BY-SA 3.0 / Nasomatrix / Naftna baza ruske kompanine Lukoil u parku Rosenec u Bugarskoj
Naftna baza ruske kompanine Lukoil u parku Rosenec u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Parlamentarna stranka „Demokratska Bugarska“, koalicija koju čine „Da Bugarska“, „Zeleni pokret“ i „Demokrate za jaku Bugarsku“, nezadovoljna je što nije uspela da ubedi kolege u vladajućoj koaliciji da se ujedine oko stava koji bi omogućio Ukrajini da pruži otpor „ruskoj agresiji“. Oni predlažu da se imovina „Lukoila“ u Bugarskoj nacionalizuje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema rečima kopredsedavajućeg „Demokratske Bugarske“ Hrista Ivanova, takvi neuspešni pokušaji primorali su njegove kolege da promene pristup i usredsrede se na oslobađanje zemlje od zavisnosti od Rusije.
Bugarska mora da postavi cilj da se oslobodi zavisnosti od ruskih energenata, poručio je on na sednici Narodne skupštine. To se, kako je rekao, tiče diverzifikacije snabdevanja energentima, kao i osiguravanja da aktivnosti „Lukoila Bugarske“ budu u skladu sa bugarskim i evropskim zakonodavstvom.

„Zemlja treba da izabere novog predstavnika u 'Lukoilu' na osnovu konkursa, da se pripremi za moguće preuzimanje kontrole države nad različitim aktivama 'Lukoil Bugarske' u Bugarskoj, ukoliko to budu zahtevali nacionalni interesi“, rekao je Ivanov.

Predsednik upravnog odbora rafinerije „Lukoil Neftohim Burgas“ Ilšam Šarafutdinov upozorio je 9. maja da će kompanija prestati sa radom ako se obustave isporuke ruske nafte. „Sada nema takve pretnje, ali ako se ponovo dogode ekstremne manifestacije zabrane ruske nafte, ne možemo ništa da garantujemo“, rekao je on, a preneo Bugarski nacionalni radio.
Gasovod Gazela kojim se ruski gas isporučuje u EU - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Bugarska ministarka: Odustajanje od ruskih energenata bio bi veoma težak udarac za zemlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala