- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Lovci na tuđa dobra mogu samo da sanjaju o Arktiku, Baltičkom i Barencovom moru

© Press-služba Soveta Federacii RF / Uđi u bazu fotografijaRuski senator o produženju START-3: Odlično ako ne bude novih uslova
Ruski senator o produženju START-3: Odlično ako ne bude novih uslova - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Rusija neće ustupiti prostor Baltičkog, Barencovog mora i Arktika „lovcima na tuđa dobra“, zemlje NATO-a neka i ne sanjaju o tome, izjavio zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se tiče Baltičkog i Barencovog mora, kao i Arktika, neka niko i ne mašta – te prostore nećemo dati ni NATO-u, ni drugim lovcima na tuđa dobra“, istakao je Kosačov.
Letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevičs rekao je ranije za „Fajnenšel tajms“ u kontekstu planova Švedske i Finske da uđu u Alijansu da Baltičko more postaje teritorija NATO-a. On je Baltičko more nazvao „morem NATO-a“.
Finska i Švedska razmatraju mogućnost da odustanu od višegodišnje neutralnosti i da stupe u NATO zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je napomenuo da bi Alijansi bilo drago da vidi Finsku i Švedsku u svojim redovima i da će im pružiti priliku da se brzo pridruže. Prema rečima stalne predstavnice SAD pri NATO-u Džulijan Smit, NATO očekuje da te zemlje donesu sopstvene odluke o mogućem članstvu u narednim „mesecima i nedeljama“, kao i da bi Amerika pozdravila ulazak tih zemalja u Alijansu.
Rusija smatra da je NATO usmeren na konfrontaciju. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je upozorio na to da dalje širenje NATO-a neće doprineti bezbednosti Evrope i da ima agresivan karakter. On je, međutim, istakao da eventualno pristupanje Švedske i Finske NATO-u neće predstavljati egzistencijalnu opasnost za Rusiju. Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski je rekao da će stupanje Švedske i Finske u NATO i razmeštanje odreda Alijanse na njihovoj teritoriji te dve zemlje učiniti potencijalnim ciljevima ruske vojske.
Predsednička palata u Helsinkiju - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SVET
Šef finske diplomatije: Rusija je važan sused, ali su odnosi složeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala