- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Južne Osetije: Načinili smo sudbonosni korak, idemo kući – u Rusiju!

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov
Predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov poručio je da je raspisani referendum o ulasku u sastav Rusije dokaz da je republika napravila sudbonosni korak i da „ide kući, u Rusiju“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uradili smo to. Načinili smo sudbonosni korak – idemo kući, idemo u Rusiju“, napisao je predsednik na svom Telegram kanalu.
S tim u vezi, on je istakao da je ponosan što je učesnik tog procesa.
„Kao građanin i kao predsednik održao sam reč pred mojim narodom“, dodao je Bibilov.
On je podsetio da Rusiju i Južnu Osetiju povezuje zajednička istorija.
„To nije samo partnerstvo ili prijateljstvo. Reč je pre o odnosu poverenja između dva brata, u kojem će stariji brat uvek shvatiti i podržati rečju i delom, a mlađi će poštovati i pomagati starijem, istovremeno u potpunosti shvatajući jednakost prava obojice. Došlo je vreme da se ujedinimo jednom zauvek, kao i da postanemo jači u ovom, sada zvaničnom savezu“, zaključio je predsednik.
Podsetimo, na sajtu predsedničkog kabineta danas je saopšteno da je predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov raspisao referendum o ulasku republike u sastav Rusije za 17. jul.
Moskva je priznala nezavisnost Južne Osetije, zajedno sa Abhazijom, drugom bivšom gruzinskom autonomnom republikom, 26. avgusta 2008. godine. Ranije tog meseca Rusija je stala u odbranu Južne Osetije od gruzijske vojske koja je nastojala da je vrati pod vlast Tbilisija. Moskva je nekoliko puta izjavljivala da priznavanje obe republike odražava stvarno stanje i da ne podleže reviziji. Rusija pruža veliku finansijsku i socijalno-ekonomsku pomoć razvoju Republika.
Pogled na glavni grad Južne Osetije Chinval - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
„Vreme je da se Južna Osetija vrati kući“: Sprema se još jedan referendum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala