- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako da sami napravite parfem bez štetnih sastojaka: Potrebna su samo tri sastojka

CC0 / Pixabay / Parfem
Parfem - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Umesto kupovine odvojite malo vremena i sami napravite parfem po želji i to bez štetnih sastojaka
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svi želimo da nas lep i svež miris prati ceo dan, a nema lepšeg komplimenta nego kad nas zapamte po određenoj mirisnoj noti. Svaki put kad se spremamo za izlazak, posao ili neki drugi događaj nanosimo omiljeni parfem, ali prečesta upotreba nije baš najzdravija opcija.
Umesto odvajanja velike sume novca, možete i sami napraviti parfem: imate slobodu da napravite miris kakav želite i to bez štetnih sastojaka. Sve što vam je potrebno su: eterična ulja, etanol (alkohol) i destilovana voda.
Eterična ulja ne samo što su izuzetno prijatnog mirisa, već poseduju i sjajna lekovita svojstva. Upotreba eteričnih ulja u kozmetičke i medicinske svrhe koristi se od davnina.
Kada se upustite u proces pravljenja parfema najbolje bi bilo da sami odaberete 3 do 5 eteričnih ulja i da ih pomešate, ne biste li dobili baš onu notu koja vam je omiljena.
Na manjem listu papira ili traci za testiranje parfema možete nakapati ulja i isprobavati različite kombinacije sve dok ne dobijete savršen miris.
Kada napravite koncentrat od izabranih ulja, dodajte mu dve kašičice etanola (alkohola). Nakon toga, u smesu ubacite još 60ml destilovane vode. Dobro promešajte!
U zavisnosti koliko jak želite, možete dodati manju ili veću količinu eteričnih ulja. Dobra stvar kod ovih ulja jeste što ona u proseku ređe izazivaju alergijske reakcije kože u poređenju sa parfemima, prenosi Magazin Novosti.
Ukoliko imate određeni dermatološki problem ili alergijsku reakciju, najbolje bi bilo da se posavetujete sa lekarom.
Sprej - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
RUSIJA
Miris pete generacije: Proizveden parfem sa mirisom lovca „Šahmat“/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala