- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Miris pete generacije: Proizveden parfem sa mirisom lovca „Šahmat“/video/

CC0 / piksabej / Sprej
Sprej - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
U Rusiji je proizveden parfem sa mirisom perspektivnog jednomotornog lovca pete generacije „Šahmat“, saopštila je pres služba „Rosteha“. Parfem se može videti na međunarodnom avio-salonu „Dubai eršou 2021“ na kome je i avion premijerno predstavljen međunarodnoj javnosti.
Prilikom proizvodnje parfema korišćeni su mirisi stakla, metala, kože iz kabine aviona u kombinaciji sa laganim notama smreke, pačuli i mahovine hrasta. Poklopac bočice parfema je u obliku crnog konja u šahu. Parfem je proizveden u formatu od 50 mililitara.
„Parfem ‘Šahmat’ naglašava da je to pouzdan i moderan avion, kao i da je spreman da radi u svim uslovima: pod vrelim pustinjskim suncem, u subtropskim i planinskim predelima, kao i u krajnjim severnim i tropskim uslovima, što odražava veliki izvozni potencijal i konstruktivnu prilagodljivost aviona“, saopštila je pres služba.
Ranije je ministar trgovine Rusije Denis Manturov za televiziju „Zvezda“ rekao da „Šahmat“ po mnogim karakteristikama prevazilazi svoje konkurente.
Premijera lakog taktičkog aviona „Šahmat“ (Su-57) održana je 20. jula 2021. godine na aviosalonu MAKS. Plan je da avion počne sa letovima 2023. godine. Prema rečima direktora „Ujedinjene vazduhoplovne korporacije“ Jurija Slusara, serijska proizvodnja lovca će početi 2026. godine.
Ruski višenamenski lovac Su-75 Šahmat - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
RUSIJA
Prvi put u inostranstvu: Spektakularna prezentacija ruskog lovca pete generacije u Dubaiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala