- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski premijer traži da se proveri rad „Turskog toka“

© Anastasia Solntseva / Turkish StreamZavršetak izgradnje morskog dela gasovoda "Turski tok"
Završetak izgradnje morskog dela gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Bugarski premijer Kiril Petkov na sednici Vlade detaljno je govorio o rezultatima posete Sjedinjenim Američkim Državama. On je potvrdio da je uspeo da se dogovori o isporukama tečnog prirodnog gasa i naložio kolegama da provere „Južni tok“ kao instrument korupcije, misleći na „Turski tok“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ministarstvo energetike će nastaviti da vodi dopunske pregovore o dugoročnim isporukama. To će dati Bugarskoj mogućnost da dobije pravu diversifikaciju. Za nas je najvažnije da Bugari imaju najpovoljnije cene i najpouzdanije isporuke. Nepostojanje dobavljača koji jednostrano može odbiti uslove i ugovore je velika pobeda“, rekao je Petkov.

Bugarski premijer je govorio i o daljim planovima u energetici. On je naložio kolegama da provere „Južni tok“ koji je, prema njegovim rečima, instrument korupcije.
„Naši partneri smatraju korupciju osnovnim instrumentom uticaja Putina u našem regionu i Evropi. Danas ću izdati nalog da se sprovede potpuna provera projekta ‘Južni tok’. To je upravo taj tip projekta koji se koristi za sprovođenje spoljne politike Putina“, izjavio je ranije Petkov.
Nakon nekoliko časova, pres služba je pojasnila da je premijer imao u vidu „Turski/Balkanski tok“.
Sajt „Tribune“ je sa skepsom komentarisao pojašnjenje pres službe.
„Petkov je opet pokazao da nema osnovna znanja u glavnim pravcima. Ovaj put je očigledan nedostatak znanja iz oblasti energetike“, navodi se u izjavi novinara.
Rusija je u decembru 2014. godine objavila da odustaje od „Južnog toka“ jer nema saglasnost Bugarske. To se dogodilo nakon što je tokom leta 2014. godine Vlada Plamena Orešarskog odlučila da zaustavi radove zbog problema sa evropskim zakonom. U Briselu su sumnjali da su izabrani rusko-bugarski konzorcijumi kompanija povezani sa Kremljom i bugarskim poslanikom Deljanom Pejevskim.
Nalazište gasa u Lavovskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Bivši bugarski zamenik ministra: Glupo je tvrditi da je američki gas jeftiniji od „Gaspromovog“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala