- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši bugarski ministar: Za jeftin gas Bugarska će morati da učini Americi geopolitičku uslugu

© Sputnik / StringerGasno čvorište u Ukrajini
Gasno čvorište u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Američka Vlada ne proizvodi gas i ne može da potpiše ugovore za isporuke plavog goriva - to rade privatne korporacije, izjavio je bivši bugarski ministar ekonomije Rumen Gečev, komentarišući saopštenje bugarskog premijera Kirila Petrova da će u junu početi isporuke američkog prirodnog gasa u junu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U junu ili julu u Bugarskoj će početi isporuke pomoću dva ili više tankera, a za to ćemo morati da učinimo neku geopolitičku uslugu. A onda će biti: izvinite, došlo je do greške, nema gasa i cene su sasvim drugačije. Sve su to pitanja za razmišljanje, jer ne možete beskonačno podržavati svetske moćnike, a zatim plaćati račune decenijama. Možda će se ispostaviti da neki računi nisu izraženi u novcu“, rekao je Gečev u intervjuu portalu „Epicentar“.

Bivši ministar se ne slaže sa idejom da tečni gas može biti jeftiniji od gasa koji se transportuje gasovodom. Činjenica ima mnogo, navodi Gečev, a to su proces pretvaranja gasa u tečnost, održavanje niske temperature prilikom transporta, cena tankera, troškovi transporta, kao i korišćenje terminala za tečni prirodni gas.
Prema rečima bivšeg ministra, ni jedna Vlada ne može da utiče na to da neke kompanije njima prodaju gas jeftinije nego drugim zemljama, kao što su Kina ili Indija. U slučaju da se postigne jeftinija cena za Bugarsku, onda to znači da će američka Vlada morati da nadoknadi razliku u ceni, zaključio je Gečev.
Nalazište gasa u Lavovskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Bivši bugarski zamenik ministra: Glupo je tvrditi da je američki gas jeftiniji od „Gaspromovog“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala