- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina priprema nove provokacije kako bi optužila Rusiju: Miniraju most i koriste hemijsko oružje

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski ehlikopteri uništavaju vojnu tehniku ukrajinskih nacionalista
Ruski ehlikopteri uništavaju vojnu tehniku ukrajinskih nacionalista   - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski militanti planiraju da sruše Kajdakski most na izlazu iz grada Dnjepar u trenutku kada ruska vojska i vojska Donjecke Narodne Republike (DNR) uđu kako bi ih optužili da uništavaju infrastrukturne objekte, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ustanovljeno je da je most miniran i u slučaju da ruske jedinice i jedinice DNR uđu on će biti srušen. Nakon toga, prema već razrađenom scenariju, ukrajinska strana planira da cinično optuži Oružane snage Rusije za, navodno, neselektivne napade na vitalne objekte civilne infrastrukture“, rekao je Mizincev.

Pored toga, Služba bezbednosti Ukrajine,zajedno sa nacionalistima, danas je digla u vazduh cisternu sa đubrivom u naselju Dolgenjko u Harkovskoj oblasti kako bi za ovaj čin optužila Oružanih snaga Rusije za primenu hemijskog oružja. U pitanju je hemijsko jedinjenje amonijum nitrat koje je stvorio oblak narandžastog dima.
Mizincev je pojasnio da nema povređenih među vojnicima i civilima.

On je još jednom podvukao da u toku specijalne vojne operacije Oružane snage Rusije ne izvode napade na civilne objekte, da imaju human odnos prema civilima. General je dodao, da je ruska strana više puta upozoravala na provokacije koje spremaju ukrajinski nacionalisti, a glavni cilj je da režim u Kijevu od Zapada dobije dodatnu vojnu pomoć.
Uništene zgrade u blizini fabrike Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
Završena evakuacija civila iz „Azovstalja“, Kijev sutra sprema provokaciju s raketama „Točka U“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala