- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U Bugarskoj protest protiv učešća u sukobu u Ukrajini: Okupljeni traže ostavku vlade /video/

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
U centru Sofije počeo je antivladin protest – okupljeni se protive uvlačenju Bugarske u sukob u Ukrajini, saopštio je Bugarski nacionalni radio.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Protest ispred zgrade Narodne skupštine organizovala je stranka Preporod čiji predstavnici smatraju da je politika premijera Bugarske Kirila Petkova promašena u svim pravcima. Kako navode iz stranke, poslednjih meseci bugarska vlada se više bavila sukobom u Ukrajini, nego unutrašnjim problemima zemlje.

Na objavljenim fotografijama se vidi da demonstranti stoje ispred spomenika Caru Oslobodiocu (ruskom caru Aleksandru II) i drže transparente sa natpisom: „Marioneta Kiro Petkov da podnese ostavku zbog uvlačenja Bugarske na stranu SAD protiv Rusije u Ukrajini“.
Ranije je predsednik Bugarske Rumen Radev kritikovao parlament zemlje zbog nedavne odluke da pošalju vojnu pomoć Kijevu. Kako je rekao, to je „opasan korak“ u pravcu uključivanja zemlje u sukob. Radev je takođe ukazao na moguće rizike zbog takvog poteza.
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SVET
Bugarska ministarka odgovorila protivnicima: Vama je važno naoružavanje Ukrajine, nama – naš narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala