- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sijarto izneo uslov za podršku embarga na naftu iz Rusije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Mađarska je spremna da podrži zabranu uvoza ruske nafte, ali samo ukoliko Evropska komisija predloži rešenje problema koji bi mogli da nastanu u tom slučaju, poručio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema rečima šefa mađarske diplomatije, Brisel do sada nije izneo takve predloge.
„Blumberg“ prenosi da će, prema rečima ministra, Budimpešta biti spremna da odobri sankcije EU protiv ruske nafte samo ako se one ne tiču naftovoda. U sadašnjem obliku, predlozi za sankcije su i dalje neprihvatljivi za Mađarsku, rekao je Sijarto.
Budimpšeta će zauzeti taj stav tokom daljih pregovora, napomenuo je ministar.
„Ukoliko predlog EK o zabrani uvoza ruske nafte stupi na snagu, to će ozbiljno uticati na stabilno obezbeđivanje Mađarske energentima. Taj predlog je ravan ekonomskoj atomskoj bombi. U Mađarskoj će cene goriva porasti za 55 do 60 odsto. Njihovo povećanje će podrazumevati povećanje cena svih dobara. Zemlja to neće podneti“, naglasio je šef mađarske diplomatije.
Nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini Evropska unija je usvojila pet paketa sankcija protiv fizičkih lica, organizacija, finansijskog sektora i energetike Rusije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije da su sankcije Zapada veoma ozbiljne, ali da se Rusija blagovremeno pripremila za njih.
Nedavno je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen usaglasila šesti paket antiruskih sankcija. Prema njenim rečima, konkretno, predloženo je da se postepeno uvede potpuni naftni embargo. Istovremeno, kako je saopštio portparol Evropske komisije Erik Mamer, prilikom donošenja predloga o naftnom embargu protiv Rusije, uzeta je u obzir činjenica da neke zemlje EU usled brojnih razloga zavise od ruskih energenata.
Gasovodni sistem Istočni Sibir - Tihi okean u morskoj naftnoj luci Kozmino u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Ministar energetike Slovačke: Embargo na uvoz ruske nafte uništiće evropsku ekonomiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala