- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Bajden koordinirao rad vojno-biološkog programa u Ukrajini, Soroš bio glavni sponzor

© AP Photo / Susan WalshAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden svojevremeno je koordinirao rad izvršilaca vojno-biološkog programa SAD u Ukrajini, dok je milijarder Džordž Soroš bio glavni sponzor programa, izjavio je načelnik Snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ideolozi vojno-bioloških aktivnosti SAD u Ukrajini su lideri Demokratske stranke“, rekao je general.
Po njegovim rečima, prvo je stvorena zakonska osnova za finansiranje istraživanja direktno iz federalnog budžeta. U te svrhe su, uz državne garancije, korišćena sredstva nevladinih organizacija koje su pod kontrolom Demokratske strane.
Bivši američki predsednik Barak Obama 2015. godine je „sklopio partnerske sporazume sa Ukrajinom o početku realizacije vojno-bioloških programa na teritoriji te zemlje“, dok je bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton „inicirala usvajanje američke strategije za suprotstavljanje biološkim pretnjama i doprinela je legalizaciji istraživanja dvostruke namene“.

Aktuelni šef Bele kuće Džo Bajden je, kao potpredsednik SAD u vreme Obaminog mandata, „koordinirao aktivnosti izvršilaca vojno-biološkog programa i bio je umešan u finansijske malverzacije u Ukrajini“, dok se ispostavilo da je milijarder Džordž Soroš „glavni sponzor vojno-bioloških istraživanja u Ukrajini i lobista 'Big farme'“.

Kako je precizirao Kirilov, u toj šemi učestvuju i farmaceutske kompanije, uključujući „Fajzer“, „Modernu“ i američku kompaniju „Merk“ (Merck), kao i kompaniju „Giliad“ (Gilead) koja je povezana sa američkim vojnim resorom.
To omogućava stručnjacima iz SAD da zaobilaze međunarodne bezbednosne norme prilikom testiranja novih lekova. Na taj način zapadne kompanije ozbiljno smanjuju troškove za realizaciju istraživačkih programa i stiču značajne konkurentne prednosti, zaključuje Kirilov.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Moskva: Marijupolj – regionalni centar za biološke eksperimente
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala