- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uvodi nove ekonomske sankcije, na spisku i nemački „Gasprom“

© SputnikGasprom Nemačka
Gasprom Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Vlada Rusije sastavila je spisak od 31 kompanije protiv kojih će se primenjivati specijalne ekonomske sankcije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve kompanije na spisku su ćerke-firme „Gasproma“ koje su povezane sa kompanijom „Gasprom" Nemačka i kompanijom „Gasprom marketing i trejding“. Na spisku se nalazi i poljska kompanija „Europol gas“ koja je zajednička kompanija „Gasproma“ i PGNiG – operatora poljskog dela gasovoda „Jamal-Evropa“.

„U skladu sa ukazom predsednika Ruske Federacije od 3. maja 2022. godine broj 252 ‘O primeni specijalnih ekonomskih sankcija protiv neprijateljskih akcija nekih stranih država i međunarodnih organizacija’ Vlada Ruske Federacije odlučuje da odobri spisak pravnih lica protiv kojih se primenjuju posebne ekonomske mere“, navodi se u dokumentu.

Ovim kompanijama je zabranjeno da vrše transakcije:
· u korist osoba koje su pod sankcijama;
· koje predviđaju ulazak brodova u ruske luke koje poseduju i (ili) iznajmljuju lica koja su pod sankcijama. Transakcije se ne smeju obavljati ako su u njihovom interesu ili po njihovom nalogu;
· koje podrazumevaju plaćanje, operacije sa hartijama od vrednosti sa učešćem i (ili) u korist lica koja su pod sankcijama.
Po mišljenju Ministarstva finansija Rusije, Vlada može da proširi spisak lica ili da omogući privremene dozvole kompanijama kako bi obavile pojedinačne transakcije sa osobama koje se nalaze pod sankcijama.
Uredba stupa na snagu od dana zvanične objave.
Gasovod  - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
RUSIJA
Nemačka gasna kompanija VNG otvorila račun u Gasprom banci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala