- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao Dan DNR: Zajedno možemo da prevaziđemo sve poteškoće i ostvarimo pobedu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan Donjecke Narodne Republike lideru Denisu Pušilinu. On je građanima poželeo da budu odvažni, izdržljivi i da zadrže duhovnu snagu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Pre osam godina narod DNR je načinio svoj izbor u pravcu državne nezavisnosti. Danas vodimo zajedničku borbu kako bi građani mogli da ostvare svoje legitimno pravo na slobodan i miran život u skladu sa svojim vekovnim kulturnim i duhovnim tradicijama, u prijateljstvu sa bratskom Rusijom“, navodi se u telegramu predsednika Rusije objavljenom na sajtu Kremlja.
Putin je naglasio da „zajedničkim naporima mogu da prevaziđu sve poteškoće i ostvare pobedu“.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine i zaštite građana Donbasa.
Putin se narodu Donbasa, ustanicima i pripadnicima ruskih oružanih snaga koji se bore na toj teritoriji, obratio i u svom govoru na paradi povodom Dana pobede, održanoj 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi. Poslušajte ceo njegov govor:
Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Povratak Donjecke Narodne Republike u sastav Ukrajine nije moguć, to pitanje nije aktuelno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala