- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva zahteva izvinjenje od zvanične Varšave zbog napada na ruskog ambasadora 9. maja

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Rusija zahteva od poljskih vlasti zvanična izvinjenja zbog incidenta koji se dogodio u Varšavi 9. maja kada je napadnut ruski ambasador, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je precizirano, „ambasador Poljske u Moskvi Kšištof Krajevski pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zbog nedopustivog napada na ruskog ambasadora u Poljskoj Sergeja Andrejeva“ koji se dogodio na Dan pobede.

„Krajevskom je saopšteno da ruska strana očekuje zvanična izvinjenja od rukovodstva Poljske u vezi sa onim što se odigralo i zahteva da se osigura bezbednost ambasadora Rusije i svih službenika ruskih diplomatskih misija u Poljskoj. Odluka o daljim koracima će biti doneta u zavisnosti od reakcije Varšave na naše zahteve“, poručuje ruska strana.

Kako je ranije saopštio dopisnik Sputnjika, poljski ambasador zadržao se u zgradi ruskog Ministarstva spoljnih poslova manje od 20 minuta. Nije želeo da komentariše detalje posete.
U ponedeljak, na Dan pobede, ambasadora Rusije u Poljskoj Sergeja Andrejeva su gađali crvenom bojom tokom pokušaja da položi venac na Groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Ambasadori Poljske i SAD u Moskvi bez komentara napustili MIP Rusije
Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Ruski ambasador u Varšavi: Napad na mene pripreman pod kontrolom poljskih specijalnih službi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala