- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: Orban nije opasnost za Hrvatsku

© FOTO HINA/ DANIEL KASAPPredsednik Hrvatske Zoran Milanović
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana o navodnim teritorijalnim pretenzijama prema Hrvatskoj i poručio da šef mađarske vlade „nije opasnost za Hrvatsku“, već se bori za svoju državu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Njegove sitne opsesije s obalom i '„velikom Mađarskom'“, to je deo njegovog repertoara, on nije opasnost za Hrvatsku“, rekao je Milanović.
On je na otvaranju poslovnog sajma u Zagrebu rekao da HDZ-ovci u Evropskom parlamentu uvek glasaju za Orbana, a sada ga napadaju, što je ocenio neljudskim ponašanjem, prenosi Tanjug.
„Orban se bori za svoju državu, za energetsku nezavisnost i to je to. On je izabran zbog toga, da se bori za svoju zemlju. HDZ to ne želi da prizna, zbog par karijerista se ponašaju drugačije. Karijeristi koji gledaju da se nikome ne zamere“, rekao je Milanović novinarima.
Naveo je i da je „Hrvatska talac karijernih projekcija nekolicine“.
Komentarisao je i EU fondove i nazvao ih je milostinjom.
„EU fondovi nisu perspektiva za Hrvatsku, to je milostinja. Kakvi smo u korišćenju EU fondova? Loši“, rekao je Milanović.
Ponovio je da će od ambasadora tražiti da blokira ukazak Finske u NATO i da će se, kako je poručio, „svim civilizovanim i političkim sredstvima boriti za ono što smatra važnim“, preneli su hrvatski mediji.
Govoreći o stanju u u BiH i najavljenu ponovnu kandidaturu Željka Komšića za člana Predsedništva, Milanović je upitao „može li neko da zamisli veću uvredu od toga“.
Poručio je da Komšić ne može da bude predstavnik onih koji ga nisu birali.
Kaže da bi se Franjo Tuđman danas stideo jer je on „tvrdoglavo branio interese Hrvatske u BiH“.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
REGION
Milanović brani Švedskoj i Finskoj da uđu u NATO dok ne bude promenjen izborni zakon u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala