- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hersonska oblast tražiće da se uključi u sastav Rusije

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici na oklopnom vozilu u blizini Hersona
Ruski vojnici na oklopnom vozilu u blizini Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Vlasti Hersonske oblasti uputiće predsedniku Rusije zahtev da se ovaj region uključi u sastav Ruske Federacije, izjavio je zamenik načelnika vojno-civilne administracije regiona Kiril Stremousov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Grad Herson je Rusija. Na teritoriji Hersonske oblasti neće se stvarati nikakva Hersonska Narodna Republika, neće biti referenduma. To će biti jedan jedini ukaz na osnovu zahteva rukovodstva Hersonske oblasti predsedniku Rusije i biće podnet zahtev da se ova oblast uključi u sastav punopravnog regiona Ruske Federacije“, rekao je Stremousov novinarima.
On je dodao da će struktura vlasti u Hersonskoj oblasti biti građena po analogiji sa drugim subjektima Ruske Federacije.
Stremousov je ranije izjavio da će Hersonska oblast nastojati da se maksimalno integriše u sastav Ruske Federacije i da se ne planira održavanje referenduma.
Ruske snage su tokom specijalne operacije Ukrajine preuzele kontrolu nad celom Hersonskom oblasti na jugu zemlje i azovskim delom Zaporoške oblasti. U regionima su formirane civilno-vojne uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radija i obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruska zastava na palubi jedrenjaka Hersones na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Krim: Oslobođene teritorije juga Ukrajine postaće deo Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala