- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne stidim se što sam Rus!“ – oglasio se suspendovani šampion

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaEvgenije Rilov
Evgenije Rilov - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Evgenije Rilov, dvostruki olimpijski šampion u plivanju, suspendovan je od strane Svetske plivačke organizacije (FINA) na devet meseci iz svih takmičenja zbog učešća na mitingu organizovanom povodom pripajanja Krima Rusiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rilov je oglasio objavom na Instagramu, u kojoj je na Dan pobede nad fašizmom podržao predsednika Rusije Vladimira Putina.
„U Drugom svetskom ratu izgubili smo 52 miliona ljudi, više nego svi ostali zajedno. Zbog toga treba da pamtimo ovaj dan, dan koji simbolizuje najveći gubitak koji je neka zemlja pretrpela. Zato se ne stidim što sam Rus“, napisao je Rilov.
On je apostrofirao da je ponosan što je Rus.

„Ponosno vadim svoj pasoš na putovanju, drago mi je što sam građanin velike zemlje! I podržavam svog predsednika, koji voli moju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama. Ne želim da slavim, s obzirom da naši momci i sada umiru, ali da pamtimo i da održimo paradu moramo.“

Rilov je na Olimpijskim igrama u Tokiju bio najbolji na 100 i 200 metara leđno, a osvojio je srebro i u štafeti 4 x 200 metara slobodno.
Evgenije Rilov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
„Rusofobija koja se graniči sa nacizmom!“ – reakcija iz Moskve na suspenziju Rilova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala