- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Rusofobija koja se graniči sa nacizmom!“ – reakcija iz Moskve na suspenziju Rilova

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaEvgenije Rilov
Evgenije Rilov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Dmitri Sviščev, predsednik Odbora za fizičku kulturu i sport ruske Dume, žestoko je reagovao na odluku Svetske plivačke federacije da suspenduje na devet meseci Evgenija Rilova, ruskog plivača i dvostrukog olimpijskog šampiona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

FINA je navela da je donela takvu meru jer je plivač pružio podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na mitingu 18. marta.
Rilov je bio među zvanicama na mitingu proslave osme godišnjice pripajanja Krima Rusiji.
„Moramo da se suprotstavimo ovakvoj odluci. Rilov je iskazao svoj lični stav, a diskvalifikacija znači da je prekršio nekakva međunarodna pravila. FINA se pridružila listi politizovanih sportskih organizacija koje diskriminišu ruske sportiste bez razloga“, rekao je Sviščev.
On je dalje obrazložio kako vidi odluku FINA.
„Ovakav stav prema Rilovu zbog njegovog privatnog stava i zbog toga što poseduje ruski pasoš je rusofobija koja se graniči sa nacizmom“, naveo je Sviščev.
Ako se ne radi o tome, dodaje Sviščev, onda je verovatno Rilov direktna meta.
„Setimo se kako je diskriminisan i provociran na Olimpijskim igrama u Tokiju. Histerija se nastavlja, a važno je da se odgovori na sve to na pravi način u pravo vreme. Moramo da zaštitimo naše sportiste i imamo 21 dan da uložimo žalbu“, dodao je Sviščev.
Andrej Šišin, trener dvostrukog olimpijskog šampiona, veoma je razočaran odlukom FINA.
„Mi smo razumeli da će verovatno biti doneta nekakva odluka, ali se uvek čovek nada da se to neće dogoditi i ne može da bude spreman za ovako nešto. Dakle, mi nismo bili spremni. Radiš toliko, radiš i onda se ovo dogodi...“, rekao je Šišin.
Evgenije Rilov - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Skandal – ruski šampion suspendovan zbog podrške Putinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala