- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Rusija nije mogla da ostavi Donbas neonacistima

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Rusija se suočava sa još jednim spoljnim bezbednosnim izazovom u neposrednoj blizini svojih granica i nije mogla da preda Donbas kako bi ga neonacisti raskomadali, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zaštita otadžbine ostaje najvažniji zadatak za nas. Tako je i sada kada se Rusija suočila sa još jednim spoljnim bezbednosnim izazovom na svojim granicama. Naši vojnici, naslednici hrabre generacije pobednika u Drugom svetskom ratu, bore se za otadžbinu i blagostanje sugrađana“, rekao je Antonov povodom svečanog prijema u čast Dana pobede.
Prema njegovim rečima, Moskva „nije mogla da ostavi Donbas da ga raskomadaju neonacisti“.
„Odlučna dejstva Rusije bila su iznuđena i pravovremena mera, diktirana ciljem da se da preventivno pruži otpor agresiji“, dodao je ruski ambasador.
Prema njegovim rečima, Moskva se „uvek zalagala za stvaranje sistema jednake i nedeljive bezbednosti“.
„Ali niko na Zapadu nije želeo da čuje pravedne i opravdane zahteve Rusije o bezbednosnim garancijama“, naglasio je visoki diplomata.
On je takođe rekao da su ove godine američke vlasti uskratile četvorici američkih veterana mogućnost da posete Rusiju i učestvuju u događajima posvećenim pobedi u Drugom svetskom ratu.
Ruski ambasador je dodao da je Rusija velika zemlja sa hiljadugodišnjom istorijom i da „niko neće uspeti da slomi njen narod“.
Na svečanom prijemu bili su ambasadori i visoke diplomate niza zemalja bivšeg SSSR-a. Pre prijema, ruski ambasador i druge diplomate su u dvorištu ruske diplomatske misije zasadile jorgovan – jedan od simbola pobede u Drugom svetskom ratu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala