- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Policija DNR sprovela operaciju pronalaženja ekstremista u „Azovstalju“/video/

© Sputnik / Mihail Andronik / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Nacionalne milicije DNR u blizini fabrike "Azovstalj" u Marijpolju
Pripadnik Nacionalne milicije DNR u blizini fabrike Azovstalj u Marijpolju - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Donjecke Narodne Republike (DNR) su sproveli operaciju za pronalaženje ekstremista nacističkog bataljona „Azov“ na teritoriji blokirane fabrike „Azovstalj“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kontaktna linija se nalazi na mostu i prolazi preko železničke pruge oko fabričkog prostora. Policija se pažljivo kreće po teritoriji, a kako bi smanjili gubitke koriste podatke sa dronova i superiornost artiljerije.
U trenutku samoproglašenja Donjecke Narodne Republike 2014. godine Marijupolj je imao oko 450.000 stanovnika i bio drugi grad po veličini u toj republici, posle Donjecka. U junu iste godine ukrajinske snage su vratile kontrolu nad gradom.
Sedmog marta, 12 dana posle početka ruske specijalne operacije za demilitarizaciju Ukrajine, zamenik komandanta bataljona „Istok“ Aleksandar Semjonov izjavio je da je grad opkoljen i da je počelo čišćenje njegovih četvrti.
Portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je 16. aprila saopštio da je cela gradska teritorija očišćena od ukrajinske armije, stranih plaćenika i neonacista iz „Azova“, a da su preostali pripadnici ukrajinskih snaga blokirani u metalurškom kombinatu „Azovstalj“.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Porušene zgrade na teritoriji metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
RUSIJA
Srušen mit o neosvojivosti: Prvi kadrovi unutar teritorije „Azovstalja“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala