- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Srušen mit o neosvojivosti: Prvi kadrovi unutar teritorije „Azovstalja“ /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPorušene zgrade na teritoriji metalurškog kombinata "Azovstalj" u Marijupolju
Porušene zgrade na teritoriji metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Srušen je mit o neosvojivosti citadele nacionalističkog puka „Azov“ (protiv čijih pripadnika je u Rusiji pokrenut krivični postupak). Pre nedelju dana zgrada uprave metalurškog kombinata „Azovstalj“ mogla je da se vidi samo dronom, a danas može da joj se priđe peške, javlja televizija „Zvezda“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na toj deonici „Azovstalja“, ekipa „Zvezde“ praktično je među prvima koji su uspeli da zađu duboko u kombinat, odnosno ceo kilometar.
Prema navodima televizije, ovo je prilika da se iz prve ruke čuje o stvarnom stanju na prvoj liniji fronta.
Kako kažu vojnici Narodne milicije DNR, snajperisti „Azova“ stalno menjaju položaje, koristeći režim tišine.
Međutim, malo je verovatno da će išta pomoći snajperistima puka „Azov“ – blokada fabrike polako pada, uz minimalne gubitke ruskih snaga i uz maksimalne za neprijatelja.
Inače, puk „Azov“ je dobrovoljačka jedinica u sastavu Nacionalne garde Ukrajine. To je ultradesničarska grupa poznata po svojoj neonacističkoj i paganskoj ideologiji. Protiv mnogih vođa i dobrovoljaca „Azova“ u Rusiji pokrenut je krivični postupak.
Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, na zajedničkoj konferenciji za medije u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Putin informisao Makrona o toku specijalne operacije i evakuaciji civila iz „Azovstalja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala