- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Dela Čajkovskog u izvođenju čuvenog Haknazarijana u Beogradu

CC0 / Pixabay / Simfonijski orkestar
Simfonijski orkestar - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Čuveni violončelista Narek Haknazarijan nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa, u petak 13. maja na Kolarcu, najavljeno je iz BF.
Odmah nakon beogradskog koncerta, Filharmonija sa istim tandemom gostuje u Mariboru u Sali Union 15. maja, a na programu su dela Čajkovskog i Dvoržaka.
Izuzetno traženi violončelista, mladi Narek Haknazarijan dominira svetskim muzičkim pozornicama sa najboljim orkestrima, dirigentima i kamernim ansamblima.
Domaćoj publici ostao je u dugom pamćenju njegov prvi nastup sa Beogradskom filharmonijom 2017. godine, a ovoga puta izvodi Rokoko varijacije Čajkovskog čiju interpretaciju međunarodna kritika karakteriše kao savršeni spoj "bogatog pevačkog tona i spektakularne tehničke veštine koja je učinila da su čak i najkomplikovanije varijacije izvedene bez napora".
© SputnikNarek Haknazarijan na "Kustendorf Klasiku"
Narek Haknazarijan na Kustendorf Klasiku  - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Narek Haknazarijan na "Kustendorf Klasiku"
Dugogodišnji saradnik Beogradske filharmonije, dirigent bogate karijere Hauard Grifits, pored mnogobrojnih uspeha dobitnik je i Ordena zasluga koji mu je dodelila država Branderburg za umetnička dostignuća i društveno zalaganje.
Pod Grifitsovom palicom, repertoar filharmonijskog koncerta na Kolarcu kao i u Mariboru, otvara "Bura" Čajkovskog, a finale pripada Dvoržakovoj Sedmoj simfoniji. Ulaznice su u prodaji na filharmonijskoj blagajni i onlajn.
Slavica Perić na ciklusu dečijih koncerata - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
KULTURA
Filharmonija svira za decu i seća se Ivana Tasovca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala