- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Filharmonija svira za decu i seća se Ivana Tasovca

© Foto : Marko DjokovicSlavica Perić na ciklusu dečijih koncerata
Slavica Perić na ciklusu dečijih koncerata - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
„Genijalna deca koja menjaju svet” novi je filharmonijski program o darovitoj decu koji su stvarali muziku, a kojima je, kao talentovani pijanista, pripadao i Ivan Tasovac.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Novi filharmonijski program predstavlja muzičke genijalce, čija su dela pomerila granice i vekovima inspirisala brojne generacije. Mlada publika će pod palicom dirigenta Ivana Markovića, upoznati dela čuvenih kompozitora koji su promenili istoriju muzike kao što su Mocart, Betoven, Mendelson i Sen-Sans.
Kroz priču o malom Betovenu i njegovoj muzici, deca će upoznati još jednog muzičkog genijalca i vunderkinda na klaviru. Ivan Tasovac je imao samo 11 godina kada je prvi put nastupio sa Beogradskom filharmonijom za koju je ostao vezan celoga života, a publika će biti u prilici da čuje njegov snimak čuvene kompozicije „Za Elizu“.
© Foto : Beogradska filharmonijaMladi Ivan Tasovac
Mladi Ivan Tasovac - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Mladi Ivan Tasovac
Pored čuvenih kompozitora koje će predstaviti Slavica Perić, školarci se susreću i sa muzikom savremenih stvaralaca – odnosno njihovih vršnjaka kao što je „Splav lovaca na dinosauruse”, mlade i nesvakidašnje talentovane Mije Mićić koja je napisala ovu kompoziciju sa 11 godina, a koja se i dan danas nalazi na repertoaru Njujorške filharmonija.
© Foto : Beogradska filharmonijaMija Mićić
Mija Mićić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Mija Mićić
Koncerti za decu školskog uzrasta održaće se od 23 - 25. marta i 4 – 8. aprila u filharmonijskoj Sali, od 10 i 12 časova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala