- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Napad na ruskog ambasadora u Poljskoj je provokacija

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski političar Konstantin Kosačov
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Napad na ruskog ambasadora u Poljskoj Sergeja Andrejeva može se posmatrati kao provokacija, a za njega je odgovorna zemlja domaćin, izjavio je potpredsednik Saveta federacije Konstantin Kosačov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Odvratan incident u Varšavi. Ambasadora Ruske Federacije u Poljskoj Sergeja Andrejeva su gađali bojom tokom memorijalnog programa posvećenog 9. maju na Memorijalnom groblju sovjetskih vojnika“, napisao je Konstantin Kosačov na svom Telegram kanalu.
Prema rečima Kosačova, gomila Ukrajinaca, po svemu sudeći, nije dala grupi ruskih diplomata da priđu spomeniku i da polože venac. Ranije je saopšteno da su vandali oskrnavili i Memorijalno groblje sovjetskih vojnika u ulicama Žvirki i Viguri u Varšavi.
„Ponašanje Ukrajinaca ne izaziva sumnju: oni ponovo dokazuju zbog čega je bila nužna ruska specijalna operacija. Evropa je, čini se, odavno u šoku od tih 'gostiju' koji se ponašaju u drugim zemljama kao banalni nevaspitani huligani i vandali, ali, naravno, sva pitanja treba postaviti poljskoj strani i vlastima te zemlje. Oni nisu makar minimalno osigurali bezbednost protokolarnog događaja u kojem učestvuju inostrane diplomate“, naveo je Kosačov.
On je dodao da je najužasnije to što je reč o izdaji sopstvenog istorijskog sećanja.
„Svaki Poljak se od detinjstva sećao zverstava banderovaca, Volinskog masakra. Ispostavilo se, ipak, da je rusofobija jača i važnija od istorijske istine. Čini mi se da se danas mnogi stide Poljske, jer mi pamtimo da su rame uz rame sa crvenoarmejcima Evropu oslobađali i Poljaci za koje nije bilo ni najmanje sumnje na čijoj je strani istina i šta znači dan 9. maj“, naveo je Kosačov.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
RUSIJA
Moskva nakon napada na ruskog ambasadora: Tražimo od Poljske da odmah preduzme mere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala