- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva nakon napada na ruskog ambasadora: Tražimo od Poljske da odmah preduzme mere

© Sputnik / Aleksandr VilьfZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije traži od poljske strane da se odmah preduzmu odgovarajuće mere nakon napada na ruskog ambasadora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Poljskim vlastima je izražen snažan protest zbog, u suštini, povlađivanja neonacističkim nasilnicima. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zahtevalo je da Varšava odmah organizuje ceremoniju polaganja venaca, osiguravši njenu potpunu bezbednost od svih vrsta provokacija. Tražimo da Poljska strana odmah preduzme odgovarajuće mere“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Kako se dodaje u saopštenju, ceremonija polaganja venaca na groblju sovjetskih vojnika u Varšavi prekinuta je potpunom neaktivnošću policije, nasilje je primenjeno ne samo prema ruskom ambasadoru, već i prema drugim službenicima diplomatskog predstavništva.
U ponedeljak je ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev napadnut i poliven crvenom bojom dok je pokušavao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala