- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Nisu nam dali šansu da problem Donbasa rešimo mirnim putem

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF V. Putin vstretilsя s otcom Geroя Rossii Vladimira Žogi
Prezident RF V. Putin vstretilsя s otcom Geroя Rossii Vladimira Žogi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Da je bilo ikakve šanse da se problem Donbasa reši mirnim putem, mi bismo je iskoristili, ali nam to nisu dozvolili, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Rusija bi iskoristila mogućnost da situaciju u Ukrajini reši mirnim metodama, ali joj nisu ostavili nikakvu šansu za to. Da je bilo i najmanje šanse da se taj problem reši drugim, mirnim sredstvima, mi bismo, naravno, tu šansu iskoristili, ali šansu nam nisu ostavili, jednostavno nam je nisu dali“, rekao je Putin tokom susreta s Artjomom Žogom, ocem komandira bataljona „Sparta“ Vladimira Žoge, koji je poginuo u Donbasu.

Ruski predsednik je naglasio da Rusija nije imala drugog izbora i dodao da se „ruski momci bore hrabro, herojski i profesionalno“.
„Svi zacrtani planovi se ispunjavaju. Rezultat će biti postignut, u to nema nikakve sumnje“, rekao je Vladimir Putin.
Putin je Artjomu Žogi uručio Zvezdu heroja Rusije kojom je bio nagrađen njegov sin. Vladimir Žoga poginuo je 5. marta tokom obezbeđivanja evakuacije civila, pre svega žena i dece, iz Volnovahe.
Artem Žoga, koji je takođe vojno lice, rekao je da veruje da će u Donjeckoj Narodnoj Republici „uložiti maksimum snaga da bi posao obavili do kraja i pobedili“.
„Daj bože da više ne gubimo svoje bližnje i prijatelje, da cena te pobede bude manja, ali pobedu ćemo ostvariti“, rekao je Žoga i zahvalio predsedniku Rusije na podršci Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici.
Putin je ranije danas, na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi izjavio da je specijalna vojna operacija u Ukrajini bila jedina mogućnost za Rusiju da predupredi agresiju na svoju teritoriju.
„Sve je govorilo o tome da će sukob s neonacistima, banderovcima, na koje su SAD i njihovi mlađi kompanjoni stavili ulog, buti neizbežan. Videli smo kako se širi vojna infrastruktura, kako su počele da rade stotine inostranih savetnika, videli smo redovne isporuke najsavremenijeg oružja iz zemalja NATO-a. Opasnost je rasla iz dana u dan. Rusija je pružila otpor agresiji kao upozorenje. To je bila iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka, odluka suverene, jake i samostalne zemlje“, rekao je Putin.
Prezident RF V. Putin na voennom parade v čestь 77-й godovщinы Pobedы v VOV - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
RUSIJA
Putin: Rusija se na vreme oduprla agresiji, to je bila jedina ispravna odluka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala