- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Zapad je već podelio Ukrajinu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Belorusi nemaju pravo da ne podržavaju Rusiju, zemlje su uvek bile zajedno, Zapad neće moći da ih razjedini, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uvek smo bili zajedno, uvek smo bili ujedinjeni. Nećete moći da nas raskomadate i razjedinite“, rekao je Lukašenko na ceremoniji polaganja venaca i cveća na Spomenik pobede u Minsku, obraćajući se zapadnim zemljama.
Beloruski lider je istakao da će Minsk „na svaki mogući način podržavati Rusiju“.
Prema njegovim rečima, Kijev treba da se zamisli, jer su na Zapadu već podelili Ukrajinu na delove.
Ukrajina treba da se zamisli da ne bi došlo do toga da mora da nam se obraća kako bi sačuvala integritet i jedinstvo ukrajinske države“, rekao je on.
On je istovremeno čestitao ukrajinskom narodu godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu i dodao da zahvalnost Belorusa svim Ukrajincima-veteranima nikada neće zavisiti od političke situacije.
Lukašenko je istakao da „u ovim teškim vremenima, ne samo za Ukrajinu, već za celu Evropu, mi kao nikada do sada osećamo vrednost mira i stabilnosti“.
„Tragični događaji koji su se odigrali na tlu Ukrajine svedoče da strašno iskustvo stečeno u prvoj polovini 20. veka nekome ništa ne znači. Sovjetski narod je na svojim plećima izneo ogroman teret bola i stradanja, obezbeđujući odlučujuću ulogu u pobedi nad fašizmom, oslobođenju celog sveta od fašizma. I danas niko nigde ne može da iskrivi istorijsku istinu i umanji ulogu naših predaka u pobedi nad ovom najezdom“, ocenio je predsednik.
Lukašenko je takođe čestitao ruskom kolegi Vladimiru Putinu godišnjicu pobede sovjetskog naroda u Drugom svetskom ratu i poručio da će Minsk i Moskva zajedno moći da daju dostojan odgovor savremenim izazovima.
Parada povodom Dana pobede nad fašizmom na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Podkast
Dan pobede i dan (poraza) Evrope | Novi Sputnjik poredak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala