- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Zadra: „Kustendorf“ odskočna daska za mlade autore, zabluda je da film na engleskom bolje prolazi

© Tanjug / RADE PRELICFlaminio Zadra, italijanski filmski producent, gost Kustendorfa
Flaminio Zadra, italijanski filmski producent, gost Kustendorfa - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Italijanski producent Flaminio Zadra smatra da je „Kustendorf“ odlična odskočna daska za mlade autore, da je zabluda da film na engleskom bolje prolazi na tržištu i da je neizvesno kako će se oporaviti filmska industrija posle pandemije virusa korona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zadra je rekao da je postao „veteran Kustendorfa“, sa pet dolazaka poslednjih osam godina, i ističe da se radi o jedinstvenom festivalu po atmosferi i načinu spajanja ljudi.
„Ovo je jedini festival kratkog filma kog posećujem. Atmosfera je specijalna, intimna, kao da ste među porodicom u ovom selu. Srećete ljude svaki dan, svaki čas i odmah se povezujete“, rekao je Zadra.
Prema njegovim rečima, „Kustendorf“ je „dobro mesto za uspostavljanje kontakata i rad bez stresa, fantastičan je i svi bi trebali doći ovde pre ili kasnije“.
Zadra je ocenio da je kvalitet kratkih filmova mladih autora prikazanih na „Kustendorfu“ „u proseku veoma visok i selekcija je najboljih dolazećih talenata“.
„Ovaj festival je kao dobra trampolina. I garant je kvaliteta - kad ste ovde sa kratkim filmom znači da imate šta reći... Čast je biti izabran za ovaj festival i odavde učiniti naredni korak“, istakao je producent.
„Kažu da će kad napraviš film na engleskom tržište biti naklonjenije. To je pogrešno. Nije tako“, ističe Zadra.
Zadra pojašnjava da je u mnogim evropskim zemljama film sinhronizovan, kao u Italiji, tako da gledaocima nije bilo bitan originalni jezik filma.
Upitan kako kao producent gleda na budućnost filmskog tržišta, uzdrmanog posle dve godine pandemije kovida, Zadra kaže da „nema pojma“ i da svako ko kaže drugačije – laže, prenosi Tanjug.
Emir Kusturica na otvaranju Kustendorfa - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
KULTURA
„Njihov je plan da nam oduzmu sve što imamo“: Emir Kusturica otvorio 15. „Kustendorf“
Emir Kustrurica - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
DRUŠTVO
Ovo je mnogo veći lom nego što nam se čini: Emir Kusturica za Sputnjik o progonu svega ruskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala