Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nenad Popović: Na Dan pobede sećamo se svojih predaka

© Sputnik / Lola ĐorđevićNenad Popović
Nenad Popović - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je, uoči obeležavanja 9. maja - Dana pobede, da je to dan kada se sećamo hrabrosti predaka koji su bili spremni da plate najvišu cenu i polože svoje živote kako bi Srbija danas bila slobodna.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Popović je podsetio da je 9. maja 1945. godine Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu koju su prihvatile savezničke trupe.
„Naši očevi, bake i deke, borili su se hrabro sa našim ruskim saveznicima protiv okupatora dokazujući da nijedan osvajač koji Srbinu želi da oduzme ono najvrednije - slobodu, neće napustiti našu zemlju uzdignutog čela. Možemo da budemo ponosni jer smo u Drugom svetskom ratu, kao i uvek u prošlosti, bili na pravoj strani istorije“, istakao je Popović.
On je naglasio da današnje generacije moraju da pokažu da su dostojne svojih predaka, navedeno je u saopštenju ministarstva.
„Kao što su oni branili Srbiju i srpski narod u trenucima kada je bila napadnuta od strane okupatora, tako i mi danas, svim dostupnim političkim sredstvima, moramo da branimo slobodu i nezavisnost Srbije“, rekao je Popović, preneo je Tanjug.
Besmrtni puk ispred Skupštine u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
SRBIJA
U trenutku kad mnogi gaze istoriju: Kako će se održati Besmrtni puk u Srbiji i Republici Srpskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala