- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Besmrtni puk“ održan u Australiji /foto/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGeorgijevske lente
Georgijevske lente - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Akcija „Besmrtnog puka“ održana je u nedelju u Sidneju u Australiji, uprkos pretnjama ukrajinske zajednice, saopštila je za Sputnjik ambasada Rusije u Australiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Akciji su se pridružili sunarodnici iz drugih australijskih gradova. Centralnim ulicama Sidneja i Martin Plejsa prošli su i zaposleni u Ambasadi Rusije i Generalnom konzulatu Rusije u Sidneju“, saopštila je ambasada.
Koordinator događaja Ksenija Trifonova saopštila je da je u „Besmrtnom puku“ učestvovalo oko sedamdeset ljudi.
Prema njenim rečima, vlasti Sidneja su dozvolile održavanje ove akcije, iako su bile zabrinute, jer su organizatori dobijali pretnje i uvrede od ukrajinske zajednice u Australiji.
„Smatram da ‘Besmrtni puk’ može da ujedini narode postsovjetskog prostora i ipak sam dobila dozvolu na održavanje puka“, rekla je Trifonova.
Ona je dodala da su u šetnji učestvovali i Australijanci, policija u Sidneju je blokirala saobraćaj kako bi kolona prošla, a bilo je dosta policije i duž ulica.
U centru Sidneja učesnici povorke su primetili zastavu pobede koji su postavili obični Australijanci.
Učesnici povorke položili su cveće na spomenik palim borcima u Sidneju, a zatim je na jahti u sidnejskoj luci održana proslava Dana pobede.
„Besmrtni puk“ je svenarodna akcija koja se održava u Rusiji i drugim zemljama radi ovekovečavanja sećanja na učesnike i žrtve Drugog svetskog rata. Prvi put je održan 9. maja 2012. godine u Tomsku na inicijativu lokalnih novinara, a 2013. postao je opšteruski.
Učesnici akcije Besmrtni puk u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
SVET
U Pekingu održan „Besmrtni puk“ /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala