- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kineski mediji: Posle Ukrajine, Zapad će izazivati krizu za krizom po celom svetu

© AFP 2023 / WANG ZHAOKineska i američka zastava
Kineska i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Zapad će posle sukoba u Ukrajini nastaviti da izaziva krizu za krizom šp čitavom svetu, jer su mu potrebni novi neprijatelji, piše kineski list „Global tajms“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„SAD daju prednost strategiji ‘demokratija protiv autokratije’ umesto da se pozabave unutrašnjim reformama i prilagođavaju promenama u globalnom svetskom poretku“, piše list, napominjući da Zapad, na čelu sa Amerikom, nikada neće moći da prihvati postojanje nečega što ne liči na njih.

Upravo zbog toga su stvorili neprijateljsku predstavu o SSSR, a potom i Rusiji, sprovodeći politiku širenja NATO.
Vašingtonu nisu odgovarale reforme ruskog rukovodstva posle raspada Sovjetskog Saveza nakon kojih je značajno unapređen imidž zemlje u svetu, navodi se u članku. Zbog toga je jedinstvo u NATO počelo da slabi velikom brzinom, a globalni uticaj bloka se dramatično smanjio, objašnjavaju autori.
Osećajući stalnu potrebu za „izmišljenim neprijateljima“ Zapad je odlučio da Rusija sa svojim višenacionalnim jedinstvom, velikom teritorijom i pravoslavnom verom nikako ne može biti asimilovana, odnosno da odgovara za ulogu protivnika koji im je tako nedostajao.
Autori članka smatraju da se iza toga krije duboka kriza zapadne civilizacije.
„Civilizacija kojoj su potrebno spoljni neprijatelji da bi mogla da se održi, na kraju će doživeti pad. Amerika, koja sve vreme želi da ratuje, neizbežno će propasti kao država. To na najbolji način potvrđuje kriza u Ukrajini“, zaključuju autori.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
Kremlj: Sve znamo šta rade Amerika i NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala