- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Sve znamo šta rade Amerika i NATO

© Sputnik / Maksim BlinovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Ruskoj vojsci je poznato da SAD, NATO i Velika Britanija predaju Ukrajini, ne samo oružje, već i obaveštajne informacije što ne pomaže da se brzo završi specijalna operacija, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Naša vojska dobro zna da SAD, Velika Britanija i NATO u celini stalno predaju obaveštajne informacije i druge parametre ukrajinskim Oružanim snagama. To je dobro poznato i naravno, zajedno sa isporukama naoružanja koje te zemlje i Alijansa šalju Ukrajini, ne pomaže brzom završetku operacije, niti ometa postizanju postavljenih ciljeva tokom specijalne vojne operacije", rekao je on novinarima.
Na pitanje, da li mogu biti preduzete neke specijalne mere tim povodom, Peskov je odgovorio: "Naravno, ruska vojska radi sve što je potrebno u toj situaciji".
Komentarišući situaciju u "Azovstalj" u Marijupolju, on je saopštio da se nastavlja blokada kombinata. Zahtev ukrajinskih nacionalista da se izvrši razmena civila za hranu i lekove liči na zahteve terorista u Siriji. On je istakao da je predsednik Vlaidmir Putin upoznat sa ovim zahtevima.
"Naravno, predsednik dobija svu neophodnu informaciju. On sve zna. Što se tiče tih zahteva ekstremista, koji se kriju u podzemnim prostorijama preduzeća, oni mnogo liče na slične zahteve koji su se ranije čuli od terorista u Siriji i iz drugih mesta.Sve je u rukama štaba koji se bavi pitanjima oslobađanja preduzeća", rekao je Peskov.
Ranije je predstavnik šefa operacije za oslobađanje preduzeća saopštio Sputnjiku da ukrajinski ekstremisti koji se nalaze u "Azovstalju" predlažu da se izvrši razmena civila za hranu i lekove.
Pripadnik ruskih snaga pored oklopnog vozila Tigar u Harkovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
Ruske snage pogodile 45 vojnih objekata Ukrajine i uništile bateriju sistema „Uragan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala