Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Srbija nema nameru da nacionalizuje rusku imovinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nema nameru da nacionalizuje rusku imovinu, jer je to nemoralno i nefer.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Srbija nije nacionalizovala Rusiji ništa. Mi ne otimamo imovinu“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li Srbija i Rusija mogu da se dogovore o sudbini NIS-a i, ako to ne mogu, da li postoji šansa da ruski, većinski deo bude nacionalizovan.
Vučić je rekao da „mrzi otimanje imovina“ kakvo se dešavalo u našoj zemlji 1945., 1946. i 1947. godine, a zbog čega i danas ispaštamo jer to mora da se vrati kroz restituciju, prenosi Tanjug.

„Ne zbog toga što moramo danas da vraćamo, već zato što je to nemoralno, nefer i zato što se te stvari ne rade", rekao je Vučić.

On je zapitao da li treba da ode u neku rusku školu i da kaže da je ona naša, kao što su to uradili u pola zemalja Evrope?
„Ne pada nam na pamet, za sad nemamo nikakvih problema, a ako se nešto dogodi razgovaraćemo sa ruskim partnerima kako i na koji način da prevaziđemo situaciju. Srbija mora da ima naftu, benzin, za sad sve teče u redu“, rekao je Vučić.
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SRBIJA
Vučić: Srbija će biti pod velikim pritiskom Zapada zbog Kosova i to postaje nesnosno /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala