- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će napraviti mini-dronove koji mogu da stanu u džep

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaBespilotna letelica na vojnim vežbama Tihookeanske flote u Primorskom kraju
Bespilotna letelica na vojnim vežbama Tihookeanske flote u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Preduzeća ruske korporacije „Rosteh“ planiraju da naprave bespilotne letelice koje mogu da stanu u džep, na osnovu iskustva stečenog tokom specijalne operacije u Ukrajini, saopštio je portparol te kompanije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Specijalna operacija je pokazala da nisu značajne samo velike i srednje bespilotnih letelice, nego i minijaturne. Takvi dronovi su praktično neprimetni, bukvalno mogu da stanu u džep, a istovremeno omogućavaju da se vrši korekcija vatre, praćenje i da se u realnom vremenu primaju obaveštajni podaci“, rekao je predstavnik kompanije.

Kako je precizirao, takvi dronovi mogu znatno da povećaju efikasnost borbenih jedinica.
„'Rosteh' pažljivo analizira dosadašnje iskustvo i spreman je da razmotri mogućnost proizvodnje mini-dronova koji ispunjavaju zahteve vojske“, saopšteno je iz ruske korporacije.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje kijevski režim već osam godina izlaže maltretiranju i genocidu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruski dron Ohotnik - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
RUSIJA
Ruske ubice dronova — kolosalno dostignuće stručnjaka Ministarstva odbrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala